Even naar binnen bellen

18 Jun

Je kent het wel. Je bent  met iemand in gesprek  of gewoon aan het werk  en dan merk je een tijdje later dat je gedachten zijn afgedwaald.  Zelfs als het onderwerp waar je mee bezig bent interessant is voor jou.

Image

Een van de belangrijkste redenen waarom we op zulke momenten afdwalen is omdat we onbewust de behoefte hebben aan een momentje voor onszelf. Een pauzemomentje om contact te maken met wat er van binnen speelt. Een momentje van rust om uit te rusten van de vele prikkels om ons heen. Wanneer we in ons leven te weinig tijd voor onszelf nemen, altijd maar bezig zijn en veel haast hebben, merken we dat we vaker ongeconcentreerd bezig zijn dan ons lief is.

Ik denk dat het belangrijk is dat je de tijd neemt om af en toe stil te staan bij jezelf. Dat je even naar binnen belt en jezelf vraagt hoe het met jou gaat. Je binnenste is  als een verwaarloosd klein kind dat net op een ongelegen moment aan je broekspijp trekt om door jou vermaakt te worden. Ik wil aandacht. Nu!

Afdwalen in gedachten beschouw ik als een telefoontje vanuit je binnenste die even de buitenkant erop attent wilt maken dat er iets aan de hand is. Een seintje van binnenuit dat je aandacht voor jezelf moet vrijmaken. Dus als je merkt dat je niet bij de les kunt blijven, neem de tijd om iedere dag op twee kleine momentjes naar binnen te bellen. Hoe gaat het met jou? Hoe voel jij je? Wat heb jij nu nodig om er een mooie dag van te maken? Stel jezelf deze vragen en luister naar je eigen antwoord.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: