Hoe serieus neem jij jezelf?

26 Okt

Uit verschillende onderzoeken blijkt steeds weer opnieuw dat lachen gezond is. Lachen om jezelf is een prima manier om van je gepieker af te komen. Door lachen worden er gelukshormonen aangemaakt  en daalt het stressniveau in het lichaam.

Je komt er bijvoorbeeld achter dat je de hele dag je trui en binnenstebuiten en achterstevoren aan hebt gehad! Verschrikkelijk!  En niemand heeft er wat van gezegd. Hoe moet je iedereen morgen weer onder ogen komen?

In zo’n geval kun je kritisch naar jezelf zijn en in zelfveroordelingen en gepieker vervallen.

Je kunt ook kiezen om om jezelf te lachen. Hardop.

Een type als Bridget Jones vinden de meesten grappig en interessant. Okay. Dan is ze een stresskip. Of vinden mensen dat ze af en toe te teveel ratelt en onhandig is. Maar juist omdat ze zo de draak met zichzelf steekt, vergeven mensen haar d’r zwakheden en vinden ze haar uiterst charmant. Ze is zo herkenbaar en menselijk. Niets is zo saai als een superperfect menswezen waar niets op aan te merken valt.

Vraag eens aan iemand die heel dichtbij je staat wat er zo grappig is aan jou.  Dan zul je zien dat dat net die dingen zijn, die jij juist ongelofelijk irritant vindt aan jezelf.

Stress raak je kwijt door te huilen, te zweten, te gapen, te rillen of te lachen. En juist dat laatste werkt enorm goed voor mensen die erg streng kunnen zijn voor zichzelf. Gevoel voor humor werkt goed voor de zelfacceptatie. Want humor zorgt ervoor dat onze piekergedachten worden afgesneden. Accepteer jezelf dat werkt vast aanstekelijk.

Tip: de ultieme vorm van zelfspot is natuurlijk Stand Up Comedy. Doe eens gek en geef je op voor een workshop Stand Up Comedy en leer om om jezelf te lachen en te relativeren. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: