Jouw Muziek

28 Jun

Door Laura Donker

We zijn allemaal uniek. Toch wordt er nog heel wat afgepiekerd over het al dan niet goed genoeg zijn.

We worden heel geboren maar hoeveel mensen gaan er vervolgens niet gebroken door het leven. Onzeker over zichzelf, onzeker over hun waarde. De krassen op hun ziel hebben er voor gezorgd dat ze stil zijn geworden. Maar iedereen komt op deze aarde kijken met zijn eigen bijzondere muziek in zich. Als we heel stil zijn dan kunnen we die horen. Die vertelt ons wie we zijn en laat ons zien waar we blij van worden.

Muziek

Het is deze muziek in ons die ons zo uniek maakt. De muziek waarmee we een ander zo kunnen raken, in ontroering kunnen brengen. Je bent geboren met de noten in je.  Het leven schept de ruimte tussen deze noten, om te mogen klinken. Zonder deze ruimte zul je de muziek niet horen. Geef het leven de kans om muziek te maken van jouw noten.

Wat maakt jou uniek

Ga eens zitten en sluit je eens af van de onrust om je heen. Laat je niet verleiden door alle mooie unieke klanken die buiten jou liggen. Ze zijn prachtig en mooi maar al vergeven. Luister naar jouw melodie, luister naar de woorden.  Wees gewoon jezelf en geniet van de anderen om je heen. Wat maakt jou nou zo speciaal, wat is nou typisch jij. Waar hoef je niet over na te denken. Wat verkondigde je al toen je nog jong was en nog af ging op je eigen kompas.

Juiste afstemming

Als we onze oren en hart sluiten voor onszelf, dan gaan we zoeken naar de vele kanalen om ons heen. Voor we  het weten staan we op een verkeerde zender afgestemd, te luisteren naar een melodie die niet van ons is. Op den duur herkennen we ons eigen lied niet meer.  We gaan dingen doen die anderen zo leuk vinden. Waar andere goed in zijn of die je ingefluisterd zijn. En zo word ik een jij.

Zo veel mensen zijn bezig om het juiste te doen, het plaatje hoog te houden. Wees gewoon jezelf. Probeer jezelf niet anders voor te doen dan je bent want dat is dodelijk vermoeiend. Speel gewoon de rol die voor jou weggelegd is. Alleen deze zal je gelukkig maken, en alleen deze kun je langdurig vol  houden .

Sterf niet met de muziek nog in je, maar laat deze horen aan jezelf en aan anderen en geniet ervan.

Meer Piekervrij Blogs over muziek:
Muziek als antidepressiva
DJ van je eigen feestje

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: