Congruent zijn, is het altijd mogelijk?

7 Apr

Je zou congruent moeten zijn schreef ze.  Tegelijkertijd begrijpend dat dat in het leven niet altijd even makkelijk is. Zeker niet als hart en hoofd mijlen ver uit elkaar liggen.

Door Laura Donker

Het is niet zo moeilijk om situaties te doorgronden. De feiten gewoon op een rijtje te zetten. Duidelijkheid te scheppen over wat er zich afspeelt. We doen het elke dag , maar soms is er iets meer voor nodig blijkbaar om de stappen te zetten die je zou willen zetten of die je vindt die je zou moeten zetten.

Soms hebben we net even wat meer tijd, net wat meer knuffels, nog een aantal mooie momenten nodig, om datgene te doen wat we vinden dat we moeten doen. We houden ons voor dat we de puinhoop in ons hoofd nog niet helder hebben terwijl we diep van binnen de puzzel al gelegd hebben. We willen nog wat extra tijd want we realiseren ons, dat eenmaal een weg ingeslagen een ander wordt afgesloten.

De angst in ons zegt, ‘stel je voor dat ik het mis heb’, ‘stel je voor dat ik de verkeerde beslissing neem’. Dus we maken geen beslissing, en sluiten de ogen voor de keuze die we diep in ons hart al hebben gemaakt.

Het leven is niet altijd even congruent, de ene keer past het , de ander keer niet. Het ene moment sluiten hoofd en hart vriendschap, het andere moment lijken ze elkaar niet te kunnen vinden. Dan volgen we het ene moment ons gevoel, en heeft het  andere moment het verstand weer de overhand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: