Als we onze ogen sluiten, voelen we onszelf

22 Mrt

Met name gevoelige mensen nemen zoveel waar buiten zichzelf, dat ze de wereld-in-zichzelf helemaal vergeten te voelen. En dan lopen ze vast, omdat ze uit balans zijn en piekeren omdat ze alle waarnemingen en de betekenis van die waarnemingen een plek willen geven. Maar dan vergeten ze iets heel belangrijks: de connectie met zichzelf. Zonder deze connectie nemen ze  beslissingen die goed zijn voor de wereld-om-hun-heen, maar minder goed zijn voor ‘hun eigen ik’.

Door Elysa Kramer


Mensen die in balans zijn, nemen waar in de wereld-buiten-zich en in de wereld-in-zichzelf. Ze kennen hun eigen gevoelens, gedachten, verlangens en weten een harmonie te creeren tussen beide werelden.

Ter inspiratie een prachtige korte film ‘Feel’ op Vimeo van filmmaker Khoi Ly. Khoi Ly over zijn eigen video :  “About human feelings and how we feel things when our eyes are closed. When we open our eyes to see things, we get distracted by the colors, the movements and just about everything else, and our thoughts. We are too busy. But when we closed our eyes we can focus to the sounds, we can focus to each and everything thing that are happening, We have a better understanding of feelings too.”

Dus als je gevoeliger bent, en vaak aan anderen denkt in plaats van jouzelf, begin dan te oefenen met wat vaker de ogen te sluiten en jezelf waar te nemen. Wat jij wilt, wat jij nodig hebt en hoe jij je voelt. Als we onze ogen sluiten, dan voelen we onszelf.

Hakuna Matate!

Wil je de wekelijkse tip van Piekervrij voortaan wekelijks in je mailbox? Stuur dan een mailtje aan piekervrij@encouragement.nl onder vermelding van wekelijkse tip!

Advertenties

3 Reacties to “Als we onze ogen sluiten, voelen we onszelf”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Voelen « Laura Donker - maart 23, 2011

    […] Kramer heeft een blog geschreven op onze Piekervrij site over de connectie met onszelf. Dat  we voor bepaalde keuzes […]

  2. Connectie met jezelf « Laura Donker - maart 23, 2011

    […] Kramer heeft een Blog geschreven op onze Piekervrij site over de connectie met onszelf. Dat  we voor bepaalde keuzes […]

  3. Connectie met jezelf « Piekervrij - maart 30, 2011

    […] vorige post vertelden we dat je af en toe jezelf kan voelen door je ogen te sluiten. De vraag die we deze keer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: