DJ van je eigen feestje

26 Jan

Je piekergedachten zijn als een liedje dat op repeat in je iPod zit. Je speelt hem telkens af, steeds opnieuw. En de rest van de dag blijft het liedje heel irritant in je hoofd plakken. En maakt je mistroostiger, onzekerder en onrustig. Gelukkig kun je ervoor kiezen een nieuwe mp3 op te zetten!

Zeg het maar DJ!

Welk plaatje ga jij opzetten? Heb je een beetje meer zelfwaardering nodig, dan leg je ‘Ik Hou Van Mij‘ op de draaitafel. Ben je op zoek naar ‘Moed, Kracht en Wijsheid’, zet de naald op India.Arie. En als je wilt lachen om je eigen gemekker, dan kijk en luister je naar Brigitte Kaandorp. Speel en luister en kies je gevoel. Bewust. Zet deze nummers op je iPod en kies ervoor ze af te spelen. Laat de tekst op je inwerken. Zing mee. En nog een keer. Helemaal voor jezelf.

Net zolang tot je je goed voelt over jezelf

Iemand als het personage John McCage, in de oude hitserie Ally McBeal, heeft een ‘sticky song’ in zijn hoofd. “Ik ben maar een klein, afwijkend, vreemd mannetje, en daar zit niemand op te wachten”. En dan wordt Nell verliefd op hem. Mooie, intelligente Nell. Hij kan het niet geloven en ondermijnt zichzelf bijna door zijn eigen piekergedachten! Om zichzelf aan te moedigen kiest hij een themesong. En speelt hem af, zingt en danst erbij. Voor zichzelf. Net zolang tot hij zich goed voelt over zichzelf.

Andermans liedje

Geen inspiratie? Dat is helemaal niet erg! Op Internet zijn er hele communities gebouwd rondom het kiezen van de juiste liedjes om een bepaald gevoel op te wekken. Voor als je een beslissing wilt nemen of eender welk gevoel je dan ook wilt opwekken bij jezelf.

Magisch

Muziek is magie. Net hoor je dat ene nummer en je waant je weer tien jaar geleden en vanzelf komt het daarbij behorende gevoel weer bovendrijven. Muziek kan een bepaalde stemming versterken of veranderen. Een goede DJ weet als geen ander hoe hij een feestje kan beinvloeden. Als je piekert, zet die muziek dan uit en kies ervoor om DJ te worden op je eigen feestje!

Hakuna Matata

Elysa Kramer

Piekervrij

Wil je de tip voortaan wekelijks ontvangen? Stuur dan een mailtje aan piekervrij@encouragement.nl

3 Reacties to “DJ van je eigen feestje”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Controle over je eigen gedachten « Piekervrij - maart 30, 2011

    […]  Gedachten Losweken.  ”Je piekergedachten zijn als een liedje dat op repeat in je iPod zit. Je speelt hem […]

  2. Muziek als antidepressiva « Piekervrij - juli 29, 2011

    […] bent de DJ van je eigen feestje schreven we een tijdje geleden en als je echt voor één moment je treurige gedachten wilt […]

  3. Jouw Muziek « Piekervrij - november 1, 2011

    […] DJ van je eigen feestje […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: