De eerste keer…

25 Aug

Door Elysa Kramer

Hoe lang geleden is het dat jij iets voor de eerste keer deed?

De eerste keer dat ik iemand professioneel coachte gierden de zenuwen door mijn lijf.

Van tevoren doemden allerlei doemscenario’s in me op. Had het niet veel gescheeld of ik was misschien wel nooit coach geworden. En uiteindelijk was de eerste keer  inderdaad spannend en de keren erna vast ook wel. Maar nu na zes jaar is het heerlijk en gaat het als vanzelf.

Kijk, als je voor iets nieuws staat is het logisch dat je aarzelt, misschien twijfels hebt over jezelf. Daardoor bereid je je goed voor. Ga je nog eerst wat praten met mensen die meer ervaring hebben en sta je op scherp, terwijl je de beschikking hebt over alle informatie, kennis en ervaring die er op jouw harde schijf staan.

Zolang je nieuwe uitdagingen blijft aangaan,  honger hebt naar nieuwe kennis, technieken en vaardigheden ontwikkelt, zul je altijd weer momenten creëren dat je twijfelt aan jezelf. Omdat er iedere keer weer een eerste keer komt.

Veel mensen worden nu eenmaal geleid door ambities en uitdagingen. Vinden het al snel saai worden als het allemaal te gemakkelijk gaat. En kiezen er dan weer voor om in een  oncomfortabele positie te gaan zitten.  Iets te gaan doen voor de eerste keer…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: